Na verloop van tijd

 

Deze theatrale installatie is gebaseerd op de kerk in Marsum voor festival Terug naar het Begin. De kerk is erg karakteristiek en maakt het dorp Marsum een ‘echt’ dorp. Een van de buurtbewoners zei: “zonder deze kerk zijn wij geen dorp”. Aan de hand van deze uitspraak is Afke Manshanden een onderzoek gestart: Wat betekend de kerk voor het dorp in deze tijd? 
De kerken lopen leeg en we zijn op zoek naar de zin van ons leven. We hebben ons eigen geluk in handen, en we proberen het hemelse leven hier op aarde zelf te creëren. Toch blijkt het leven niet altijd even paradijselijk te zijn. Op een gegeven moment worden we teruggeworpen op onszelf en ontdekken we dat we ‘maar’ mensen zijn. Er is een tijd om geboren te worden, en een tijd om te sterven. De dood is onoverkomelijk en ook bij de kerk van Marsum is deze voelbaar. Tijd en het absurdisme zij terugkerende thema’s in haar werk. Tegenwoordig is ‘de tijd’ de grote vijand van de mens.

 

In deze video-installatie is het leven van het dorp Marsum te bekijken via 6 videoschermen.

 

Alles heeft een bestemden tijd_01
Alles heeft een bestemden tijd_03 Alles heeft een bestemden tijd_04 Alles heeft een bestemden tijd_05 Alles heeft een bestemden tijd_06 Alles heeft een bestemden tijd_07 Alles heeft een bestemden tijd_08 Alles heeft een bestemden tijd_09 Alles heeft een bestemden tijd_10 Alles heeft een bestemden tijd_11 Alles heeft een bestemden tijd_12Alles heeft een bestemden tijd_13Alles heeft een bestemden tijd_14
 Alles heeft een bestemden tijd_15Alles heeft een bestemden tijd_16